SON DAKİKA

HAZİNE VE MALİYE BAKANI ŞİMŞEK TARİH VERDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun zirve yaptığı mayıs ayından itibaren düşüşe geçeceğini duyurdu.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI ŞİMŞEK TARİH VERDİ
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin enflasyon oranının mayıs ayında zirveye ulaştıktan sonra düşüşe geçeceğini bildirdi. Bakan Şimşek, bu sürecin ekonomik istikrar ve bütçe disipliniyle destekleneceğini belirtti.

Bakan Şimşek'ten Enflasyon Tahminleri

Bakan Şimşek'in paylaşımında, nisan ayının enflasyon oranının yüzde 3.18 olarak gerçekleştiğini belirterek, "Yıllık enflasyonun mayıs ayında tepe noktasına ulaşmasını bekliyoruz. Ardından enflasyonun keskin bir şekilde düşeceğini öngörüyoruz," dedi. Bakan, ekonomideki dengelenme, cari açığın azalması, bütçe disiplininin yeniden sağlanması ve uluslararası kaynak girişindeki artışın enflasyonla mücadeleye katkıda bulunacağını ifade etti.

KAMUDANHABER

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.