SON DAKİKA

İZ AKADEMİ'DE DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ KUTLANDI

İz Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne özel bir etkinlik düzenledi. Kurumda düzenlenen etkinliğe İz Akademi'nin öğrencileri aileleri ile birlikte katıldı.

İZ AKADEMİ'DE DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ KUTLANDI
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Dünya Otizm Farkındalık Günü, her yıl 2 Nisan'da Birleşmiş Milletler tarafından otizm spektrum bozukluğu olan bireylere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen özel bir gündür. Bu özel gün, dünya genelinde otizm spektrum bozukluğuna sahip insanlarla ilgili farkındalığı artırmak amacıyla kutlanmaktadır. İz Akademi'de Dünya Otizm Farkındalık Günü günler öncesi başlarken, kurumda düzenlenen programa özel öğrenciler aileleri ile birlikte katıldı. Otizme dikkat çekmek için gökyüzüne balonlar bırakılırken, çocuklar paylaçolarla hem Otizm'e dikkat çektiler, hem de gönüllerince eğendiler.  

Bu gönderiyi Instagram'da gör

İz Akademi Özel Eğitim ve Reh. (@ozelizakademi)'in paylaştığı bir gönderi

">

https://www.instagram.com/reel/C5QaC_msc5O/

Bugüne özel hazırlandıklarını ve her yıl düzenledikleri etkinliklerle "Dünya Otizm Farkındalık Günü"ne dikkat çektiklerini belirten kurum müdürü Harun Ceyhan “Nisan ayında tüm dünyada otizm ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı konusunda farkındalık ve duyarlılığın artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilmektedir. İz Akademi olarak biz de her yıl 2 Nisanda farkındalık oluşturmak için kurumumuzda etkinlikler düzenliyoruz” dedi. 

“Otizm'in farkındayız”

Otizm'de erken dönemde yapılan bu müdahalenin önemine değinen Ceyhan "Erken dönemde yapılan bu müdahaleler ile çocuklarımız yaşıtlarını yakalayabilmekte ve daha sonrasında da bağımsız bir şekilde, günlük yaşamlarına devam edebilmektedir. Tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyoruz. Otizm'in farkındayız. Her zaman onların yanındayız" dedi.  

Gölköy Kız Öğrenci Yurdundan gelen gönüllü üniversite öğrencileri yaptıkları gösteriler ile etkinliğe renk katarken,  İz Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen “Dünya Otizm Farkındalık Günü” çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu. 

YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.