SON DAKİKA

BU ÇALIŞTAYDA BÜYÜK SIKINTIYA GİREN BOLU TURİZMİ KONUŞULDU

Bolu’da, Kartalkaya yangınının ardından turizmde yaşanan düşüşün yeniden canlanması ve denetimlerle ilgili yaşanan sorunlar çalıştayda konuşuldu. Otelcilerin ve denetim mekanizmalarının ortaklaştığı nokta “mevzuatta köklü değişiklik” talebi oldu.

BU ÇALIŞTAYDA BÜYÜK SIKINTIYA GİREN BOLU TURİZMİ KONUŞULDU
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği yangının ardından il genelindeki turizmde yaşanan gerilemeyle ilgili olarak çalıştay düzenlendi. Çalıştaya, Bolu Vali Yardımcısı Remzi Oğuz Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TSO Başkanı Abdullah Alemdar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yardımcısı Resul Deveci ve otel işletmecileri katıldı.

     “Bolu 2 milyon turist ağırlayan bir kent”

Açılış konuşmasını yapan Abdullah Alemdar, “Bolu 2 milyon turist ağırlayan bir kent. 10 bin yatak kapasitesiyle 7 bin kişiyi istihdam eden turizm sektörü Bolu ticaretinin yaklaşık yüzde 25’ini karşılıyor. Bu sayı yangından sonra ciddi bir düşüş yaşadı. Bir yanlışın bütün kenti cezalandırmasına karşıyız. 10 gündür bir çalışma içindeydik ve bugün bu sorunlarımızı konuşmak ve çözüm önerileri getirmek için biraraya geldik” dedi.

      “Doluluk yüzde 15’e düştü”

 “Doluluk oranları yüzde 15’lere kadar düştü. Bunun için acil bir adım atmak istedik. 200 otelde anket yaptırdık. Anketlerden çıkan 9 ana başlığı çalıştayımız için ana gündem maddesi haline getirdik.”

“Kentimiz yaşanan olaydan sonra kötü bir şekilde anılır hale geldi”

 Çalıştayda konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Turizm Bakanlığı’nın eksikler ve yapılması gerekenler için 1 yıl süre vermesi gerektiğini önererek, “Kentimiz yaşanan olaydan sonra kötü bir şekilde anılır hale geldi. Bu da doluluk oranlarına yansıdı. Olay bizim kentimizde yaşandığı için Bolu’nun özel bir durumu oldu. Diğer kentlerde bu kadar hassasiyet gösterilmiyor. Biz konuyu birinci gündem maddemiz haline getirdik. Valiliğin koordinasyonunda oluşturulan komisyon çalışmalarını sürdürüyor. Maalesef çok sayıda otelde eksiklikler tespit edildi. Bazıları yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu konuda biraz zaman kazanmamız gerekiyor. Benim önerim Turizm Bakanlığı konaklama yerleriyle ilgili riskleri tespit ederek master planı hazırlamak için 1 yıl izin verirse daha iyi olur” şeklinde konuştu.

      “Ortada karışık bir durum var”

         “Biz büyükşehir değiliz. İl belediyesi olmak durumu daha farklı. Belediyenin yetki alanı içinde olan yerler var. Bir de yetki alanı dışında olan yerler var. Bu konuda bir düzenlemeye ihtiyaç var. Belediye sınırları dışında kalan konaklama yerlerine işyeri açma ruhsatını Özel İdare veriyor ama yangın konusunda eksikleri var. Arada kopukluklar yaşanıyor. Ortada karışık bir durum var. Özel İdare ruhsat veriyor ama denetleyecek ekibi yok. Bunun için geniş bir mevzuat değişikliği lazım. Ama önce yetki karmaşasını gidermek gerekiyor.”

bir veya daha fazla kişi ve kalabalık görseli olabilir
5 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Turizm ticaretin BOLUTA tn καbl Çalıştayı. noBE 9ኖ!' görseli olabilir
5 kişi ve şunu diyen bir yazı 'rangin denetimleri noktasında Türkiye'de de diğer iller uygulanması. 6. Bakanlık tarafından akredite edilmiş. Firmaların ver süreçlerinin yönetilmesi. 7. Kurum ve Kuruluşlar arasında eşgüdüm sağlanması, mahal vermeyecek şekilde oluşturulması ve kurum 8. Bolu'da Turizm ve konaklamayı teşvik edici sosyal fa 9. Basında yal medyada ve haberlerde çikan olums süreçle önetilmesi. m ห้องย বথ!!' görseli olabilir
1 kişi görseli olabilir
bir veya daha fazla kişi görseli olabilir
YOUTUBE Kanalımız www.youtube.com/spor14tv

Yorumlar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.